Мандала

Това е друга силна катарзисна техника, която създава кръг от енергия като резултат от естественото центриране. Има четири фази - всяка по 15 минути.

Първа Фаза: 15 минути

С отворени очи тичайте на място, започвайки по-бавно и постепенно увеличете темпото. Вдигайте колената си колкото можете по-високо. Дълбокото и равномерно дишане ще раздвижи енергията отвътре. Забравете ума и забравете тялото. Поддържайте темпото.

Втора Фаза: 15 минути

Седнете със затворени очи, оставете устата отворена и отпусната. Въртете тялото си от кръста нагоре като тръстика, духана от вятъра. Чувствайте как вятъра ви духа от една страна на друга, назад - напред и в кръг. Това ще доведе пробудените ви енергии в центъра на пъпа.

Трета Фаза: 15 минути

Легнете по гръб с отворени очи и неподвижна глава и започнете да въртите очите по посока на часовниковата стрелка. Описвайте пълни кръгове, все едно че следите секундната стрелка на огромен часовник, и то колкото е възможно по-бързо. Важно е устата да остане отворена с отпусната долна челюст, дишането да е леко и равномерно. Това ще доведе до центриране на енергиите в третото око.

Четвъртата Фаза: 15 минути

Затворете очи и останете тихи и неподвижни. Навлезте навътре.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата