Надабрама

Надабрахма е стара тибетска техника, която по-рано се е изпълнявала в ранните утринни часове. Можем да я правим по всяко време на деня самостоятелно или с други, но на празен стомах и да останем в бездействие(неактивност) най-малко 15 минути след това. Медитацията трае 1 час и има 3 фази.

Първа Фаза: 30 минути

Седнете в релаксирана поза със затворени очи и допрени устни. Започнете да хъмкате достатъчно силно, че да бъдете чути от другите и да създадете вибрации в цялото тяло. Може да си представите куха тръба или празен съд, изпълнен само с вибрации на бръмченето. Ще дойде една точка, когато хъмкането продължава от само себе си и вие ставате слушателя. Няма специално дишане, и може да сменяте тона или да се движите леко и бавно, ако ви се прииска.

Втора Фаза: 15 минути

Втората фаза е разделена на две - по 7,5 минути. В първата половина движете ръцете си кръгово навън, дланите нагоре. Започвайки от пъпа. двете ръце се движат напред и след това се разделят, за да направят два големи кръга, огледални един на друг - в ляво и дясно. Движението трябва да бъде толкова бавно, че от време на време да изглежда, сякаш въобще няма движение. Чувствайте, как отдавате енергия на вселената

След 7,5 минути обърнете ръцете с дланите надолу и започнете да ги движите в обратна посока. Сега ръцете ще идват заедно към пъпа и ще се разделят навън от двете страни на тялото. Чувствайте, че получавате енергия. Както в първата фаза, не пречете на никое леко, бавно движение на останалата част на тялото.

Третата Фаза: 15 минути

Седете абсолютно спокойно и тихо.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата