Латихан

Просто застанете в свободна, разхлабена позиция на тялото, коленете меки и леко присвити, ходилата здраво стъпили на земята. Почувствайте тежестта на тялото си върху пода...тежестта на краката..., на ръцете..., на главата..., на гърдите..., на корема.... Чакайте... Бъдете отворени и чувствителни за фините импулси отвътре, пуснете ги да се проявят, да задвижат тялото ви. Не манипулирайте нищо, не контролирайте нищо, не се опитвайте да предизвиквате каквото и да е. Просто бъдете в очакване, предавайки се на Цялото, доверявайки се на Съществуването, да се проявява чрез вас, да ви води. Стойте релаксирани, с нагласата: "Предавам се на Волята ти" - и чакайте.... След няколко минути може да усетите леки вълни, фини вибрации, импулси, преминаващи през тялото ви.

Позволете на тази енергия да ви води, само следвайте... не го правете. Бъдете просто свидетел на случващото се. Тялото ще започне да заема различни пози - да се движи, да танцува, да се люлее, да трепери, да се тръска; много неща може да се случват. Позволете им; и не само позволете, но им съдействайте.

Латихан не е нищо ново. Думата е нова. Вие оставяте всичко на Божественото.Много скоро ще усетите разликата, между това да правите нещо и да следвате нещо, което се случва от само себе си. Може да останете доста изненадани, защото ръцете ви ще се движат без вие да ги движите въобще.

След известно време на експериментиране с този метод, ще откриете че "потокът" се стабилизира, че енергията ви поема с лекота и ви води в едно чудно пътешествие, в което всеки миг е нов и непознат, в което тялото ви играе танца на неизвестното. Когато това започне да се случва, тялото ви ще се усеща много релаксирано и удовлетворено, а вие - много тихи и близо до себе си.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата