Молитва

Тази медитация е добре да се прави вечер, в тъмна стая, преди да си легнете да спите; или - сутрин, но трябва да бъде последвана от 15 минути почивка. Тази почивка е необходима, иначе може да се чувствате като пияни, в унес. Молитва - това е сливане с енергията; то ви променя. А когато вие се променяте, цялото битие се променя.

Вдигнете двете си ръце към небето, дланите нагоре, главата нагоре, чувствайте как съществуването се излива във вас, как ви изпълва. Когато енергията тече надолу по ръцете ви, може да почувствате лек трепет - като листо на вятъра, трептящо. Позволете на това да се случи, помогнете му. След това оставете цялото тяло да вибрира от енергия, и нека се случи каквото има да се случва. Може да усетите как се сливате със земята. Земя и небе, горе и долу, ин и ян, мъжко и женско - вие се носите, преливате, изгубвате се напълно. Вас ви няма. Ставате едно ... сливате се. След 2-3 минути, или когато се почувствате докрай преливащи, наведете се към земята и я докоснете с чело. Вие ставате само канал, проводник на божествената енергия, стремяща се да се слее със земната.

Тези две фази трябва да се повторят още шест пъти, по веднъж за всяка чакра. Може да го направите и повече пъти, но ако го правите по-малко, може да се чувствате неспокойни, превъзбудени, и да ви е трудно да заспите.

Легнете си в това молитвено състояние. Просто заспете и енергията ще бъде там, с вас. Това ще ви даде много, защото енергията ще продължи да работи във вас през цялата нощ. На сутринта ще се чувствате по-бодри от всякога, много по-жизнени от всеки друг път. Ново въодушевление, нов живот ще започне да прониква във вас, и през целия ден ще се чувствате изпълнени с новата енергия - нова вибрация в тялото, нова песен в сърцето и нов танц в стъпките.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата