Девавани

Девавани означава "Божествен Глас" и в този процес медитиращият се превръща в негов проводник. Медитация "Девавани" е латихан на езика. Тя релаксира така дълбоко съзнателния ум, че когато се прави последна вечерно време, би трябвало непременно да бъде последвана от дълбок сън. Има 4 фази - всяка по 15 минути.

По време на цялата медитацията дръжте очите си затворени.

Първа Фаза: 15 минути

Седнете спокойно и слушайте нежната музика.

Втора Фаза: 15 минути

Започнете да произнасяте безсмислени детски звуци, например "ла ла ла" и продължете до тогава, докато в съзнанието ви изникнат непознати, подобни на думи звуци. Нека тези звуци да идват от онази непозната част на ума, използвана от вас когато сте били деца, преди да сте научили да говорите. Позволете лека разговорна интонация; това не е катарзис - не плачете, не викайте и не се смейте.

Трета Фаза: 15 минути

Станете и продължете да говорите, позволявайки на тялото да се движи в унисон със звуците. Ако тялото ви е отпуснато и чувствително, фините неуловимите енергии ще създадат спонтанни движения, извън контрола ви.

Четвъртата Фаза: 15 минути

Единственото нещо, което трябва да се помни е, че тези звуци или думи не трябва да бъдат от никой език, който знаете. Говорете всеки език, който не знаете. Може би ще бъдете в затруднение първия път, но това ще е само за кратко. Когато несъзнателното говори, то не знае никакъв език. Това е чудесен метод, един от най-дълбоките и проникващи в несъзнателното. Не го правете трескаво и като катарзис. Нека енергията бъде дълбока, подхранваща, напевна. Наслаждавайте се - люлейте се, ако чувствате, че ви се танцува, танцувайте. Нека всяко движение бъде изпълнено с грация.

Медитации

Динамична

Кундалини

Натарадж

Надабрама

Дишане през чакрите

Звуци на чакрите

No-dimensions

Мандала

Въртене

Махамудра

Гуришанкар

Девавани

Джабарска (не-ум)

Випасана

Сърдечна чакра

Смях

Молитва

Латихан

Обертонове на чакрите

Звуци на седемте чакри

Медитация на сетивата