Семейни Констелации с Румен Янкулов

2-дневна терапевтична група с Румен Янкулов

Важни въпроси за Семейните Констелации

Това двудневно събитие има за цел да изследва, в практически план и от различни перспективи, множеството аспекти в динамиката на партньорските ни връзки.

Партньорските отношения са едно от най-интересните предизвикателства в живота ни на мъже и на жени. От гледна точка на Семейните констелации, принципите, които предпоставят успешното функциониране на една връзка между партньори, са коренно различни от принципите, обуславящи хармоничната връзка между деца и родители. Въпросът е, че за много хора дефицитите и "заплитанията" в отношенията с родителите (несъзнавани в повечето случаи), рефлектират директно в липсващи или неуместни заявки за партниране.

Друга характерна трудност и редовна тема за констелации, е ситуацията, когато се опитваме да започнем следваща връзка без да сме приключили предишна такава, като най-често не си даваме сметка за това. Повече от често връзки се прекъсват, без да се приключват. През този уикенд ще стане ясно каква е разликата между двете. Ще видим също така, защо бягството от една нефункционална и болезнена връзка, неизменно е бягство в следваща такава… или липса на всякаква.

За мнозина, въпросът „Защо нямам връзка?” е вратата към откриването, че тук става дума на нещо много различно от „лош късмет”.

Ще разберем защо балансът в партньорските отношения, на практика е не по-малко важен от това, което наричаме "любов".

През тези два дни на груповата ни работа, ще търсим, конкретни практически разрешения и "работещи" насоки за партньорските ни ситуации.

Сред темите, които ще бъдат засегнати, са:
- трудности в създаването на дългосрочни/продължителни връзки;
- страх от секс или интимност;
- страх от самота;
- ревност;
- връзки с повече от един партньор едновременно;
- приключване на стари връзки;
- отглеждане на деца;
- значението на абортите;
- мястото на бившите партньори в живота ни.Всички участници в събитието имат равни права и основания за заявяване на лична тема на работа, но е важно да се знае, че не можем да поемем предварителен ангажимент към никого непременно да работим с негова/нейна заявка. Хора, за които поставянето и разглеждането на тяхната конкретна тема е абсолютно условие за участие, би следвало да ни потърсят за алтернативен формат на работа или да изберат да участват на друго място.


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 40 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

18 ноември 2023: 14:30-20:00 ч.
19 ноември 2023: 10:00-19:30 ч.

Регистрация:

Таня Станчева tanya@familyconstellations.bg 0887 004450

Къде:

София

Международно Висше Бизнес Училище, ул. Винсент ван Гог 7

Колко:

350/300* лв.

* Цена за ранно записване до 8ми ноември 2023 г. (включително)