Сатори

Медитативен процес на интензивно осъзнаване с Ганга Кординг

Това не е терапия, не става дума за разрешаване на проблеми, повишаване на лична ефективност или подобряване на себе си.

Това е нещо много по-фундаментално. То е да си припомниш своята истинска същност, да пуснеш по-дълбоки корени в битието, да релаксираш с това, което вече си.

Да бъдеш повече своята екзистенциална истина, да бъдеш това, което не можеш да не бъдеш.

А да срещнеш „другия” от това пространство на дълбочина и яснота е истинско откровение!

Терминът САТОРИ произхожда от Дзен традицията и означава „момент на просветление”, който може да бъде описан и като дирекно преживяване на истината отвъд думите, мислите, предразсъдъците, емоциите, обусловеността на миналото и възприетите вярвания.

Търсенето на “Кой съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност.

Всички останали въпроси – такива като “Какво е живот, любов, свобода, истина, релаксация...?” - използвани в процеса, са аспект на тoзи базисeн екзистенциалeн въпрос.

Няма интелектуален отговор, който да помогне.

Отговорът е екзистенциален.

Отговорът сте вие.

Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно. Основните техники, чрез които се стига до това, да се преживее „Сатори“, са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация.

Себевглеждането става с помощта на „Дзен - Коан”. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само "тук и сега". Оставате с отвореност и тази искреност в сърцето си да достигнете до своята същност.

В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания - емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви.

Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.

В този процес на Интензивно Осъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “изправяне срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това кой наистина си ти. Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина.

Ежедневната програма е много интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден.

Храната е вегетарианска.

Осигурен е превод.

В процеса ще има участници и асистенти и от други държави.

По време на ретрийта не се използват мобилни телефони и интернет.

Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.


Ганга Кординг е магистър по психология с екстензивен опит като клиничен психолог. Паралелно се е обучавала в алтернативни дисциплини и методики като Холистичен масаж, Ребалансинг, Хара Осъзнатост и Психичен масаж, както и в китайска калиграфия.
Ганга открива страстта си към интензивните групи за себеосъзнаване през 70те години на миналия век и оттогава до сега е водила стотици Сатори групи по цял свят.
Освен това Ганга е и обучител на повечето водещи по Метода в глобален мащаб. Родена и израстнала в следвоенна Германия, понастоящем тя живее на остроф Корфу, Гърция
https://awareness-academy.com


Кога:

3-9 септември 2022

Регистрация:

Румен Янкулов rumen@oshoevents.net, 088 99 488 25;

Калоян Наумов knaumov@gmail.com, 0898 27 89 44;

Таня Станчева tanya@familyconstellations.bg 088 7004450

Къде:

гр. Павел Баня

Вила Соня гр. Павел Баня, ул. Първа

Колко:

550/500* евро
(не включва хотелските услуги в размер на 90лв/ден пълен пансион (двойно настаняване + 3 пъти храна на блок маса) за общо 6 хранодни)

* при заплащане на 100€ депозит до 15ти август (удължен срок)