КОЙ СЪМ АЗ?

Тридневен ритрийт за интензивно себеосъзнаване, с Прамод Дражен Шивак и Румен Янкулов Ананд

Това не е терапия, не става дума за разрешаване на проблеми, повишаване на лична ефективност или подобряване на себе си.
Това е нещо много по-фундаментално. То е да си припомниш своята истинска същност, да пуснеш по-дълбоки корени в битието, да релаксираш с това, което вече си.
Да бъдеш повече своята екзистенциална истина, да бъдеш това, което не можеш да не бъдеш.
А да срещнеш „другия” от това пространство на дълбочина и яснота е истинско откровение! Спа за душата!

Търсенето на “Кои? съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност.
Няма интелектуален отговор, кои?то да помогне.
Отговорът е екзистенциален.
Отговорът сте вие.
Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно. Основните техники на работа в Процеса са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация.
“Кой съм аз?” е не само въпрос, това е Дзен коан - инструмент за вглеждане навътре, пътепоказател. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само "тук и сега". Оставате с отвореност, копнежа на сърцето си и жаждата на Духа за себепознание.

В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания - емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви.
Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.
В този процес на Интензивно Себеосъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “заставане срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това, кои? наистина си.

Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците (Вила Соня в Павел Баня) и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина.
Ежедневната програма е интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден.
Храната е вегетарианска.
Осигурен е превод.
В процеса ще има участници и асистенти и от други държави.
По време на ретрийта не се използват мобилни телефони и интернет.
Започваме в 18.30ч. на 11ти ноември, приключваме в 17ч. на 14ти.

Записването продължава до запълване на местата за участие - 24

Условие за участие в ритрийта е негативан антигенен или PCR тест в рамките на 48 часа преди началото на Процеса.

Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.

За водещите:

Прамод - Дражен Шивак
Започва кариерата си като актьор, после - преподавател по актьорско майсторство; пътят му го отвежда към изкуствата, през които открива своя интерес към медитацията и дълбинното себепознание. Преминава обучение по Хипнотерапия, а по-късно и по Интензивно Себеосъзнаване (Awareness Intensive) при Ганга Кординг и Авикал Константино. През годините работи заедно с тях в Индия, Китай, Италия, Гърция, България, Хърватска и др. Процесът Интензивно Себеосъзнаване се превъща в негова страст и редовна лична практика.

Румен Янкулов - Ананд
Пътят му с медитацията започва преди 30 години. От 1996 г. работи като консултант и психотерапевт. Понастоящем и от много години води групи и преподава метода Семейни Констелации, откривайки в това своето призвание. Свързан и вдъхновяван от процеса Интензивно Себеосъзнаване от близо 20 години. Обучавал се е за водещ на този процес при Ганга Кординг и Дживан Сундер.

Кога:

11-14 ноември

Къде:

гр. Павел Баня

Вила Соня гр. Павел Баня, ул. Първа

Колко:

210* евро
(не включва хотелските услуги в размер на 50 лв./храноден в двойна стая)

* 100лв депозит за запазване на място в групата

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
088 9948825

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
0899134162

Боряна Пеева
balipieva@gmail.com
0898 696963