Сатори

Медитативен процес на интензивно осъзнаване с Ганга Кординг

Това не е терапия, не става дума за разрешаване на проблеми, повишаване на лична ефективност или подобряване на себе си.
Това е нещо много по-фундаментално. То е да си припомниш своята истинска същност, да пуснеш по-дълбоки корени в битието, да релаксираш с това, което вече си.
Да бъдеш повече своята екзистенциална истина, да бъдеш това, което не можеш да не бъдеш.
А да срещнеш „другия” от това пространство на дълбочина и яснота е истинско откровение!
Думата САТОРИ произхожда от Дзен традицията и означава „момент на просветление”, кои?то може да бъде описан и като дирекно преживяване на истината отвъд думите, мислите, предразсъдъците, емоциите, обусловеността на миналото и възприетите вярвания.
Търсенето на “Кои? съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност.
Всички останали въпроси – такива като “Какво е живот, любов, свобода, истина, релаксация...?” - използвани в процеса, са аспект на тoзи базисeн екзистенциалeн въпрос.
Няма интелектуален отговор, кои?то да помогне.
Отговорът е екзистенциален.
Отговорът сте вие.
Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно. Основните техники, чрез които се стига до това, да се преживее „Сатори“, са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация.
Себевглеждането става с помощта на „Зен - Коан”. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само "тук и сега". Оставате с отвореност и тази искреност в сърцето си да достигнете до своята същност.
В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания - емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви.
Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви.
В този процес на Интензивно Осъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “изправяне срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това кои? наистина си ти. Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина.
Ежедневната програма е много интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден.
Храната е вегетарианска.
Осигурен е превод.
В процеса ще има участници и асистенти и от други държави.
По време на ретрийта не се използват мобилни телефони и интернет.
Започваме в 17ч. на 23ти май, приключваме в 15ч. на 29ти май.
Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.


Ганга е основател и директор на Академията за Осъзнаване и Творческо Изразяване. Тя е старши обучител в тренингите по Интензивно Осъзнаване („Кой е вътре” и „Сатори”). Ганга води групи по Интензивно Осъзнаване из целия свят от 40 години. Има магистърска степен по психология и е работила като изследовател и клиничен психолог с деца и подрастващи. Въпреки че, понастоящем, нейният основен фокус са процесите за Интензивно Осъзнаване, тя също така фасилитира тихи медитации в стила на източните традиции като Випасана, Зазен, Кьол Че. Някои от любимите й хобита са китайска калиграфия, клоунада и градинарство. В своите групи, тя често използва тези творчески подходи като начин да покани себе си и другите да израстват в спонтанността, радостта и свързаността с истината си.


Кога:

23-29 май

Къде:

гр. Павел Баня

Вила Соня гр. Павел Баня, ул. Първа

Колко:

450/410* евро
(не включва хотелските услуги в размер на 48 лв./храноден в двойна стая)

* при заплащане депозит от 100 евро до 1ви април

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
088 9948825

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
0899134162

Боряна Пеева
balipieva@gmail.com
0898 696963

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979