ЛЕЧЕБНИЯТ ДУХ или Изкуството да работиш с хора - със Свагито Лийбермайстер

5-дневна терапевтична група със Свагито ЛийбермайстерТова събитие е предназначено най-вече за хора от помагащите професии - терапевти, консултанти, психолози, констелатори, лекари, социални работници или такива, които се обучават в тези направления и основните въпроси, върху които е фокусирана работата са – „Какво значи да си от помощ?”, „Какво помага наистина?” и „Как се случва помощта?”.

Тези дни са въведение в духовните измерения на лекуването, където лечението се случва чрез любов. Тъй като разбирането ни за любовта е твърде ограничено, когато работим с хора, често не ни е ясно какво точно означава „любяща подкрепа“. Подходът на този курс няма да бъде фокусиран върху усвояване на техники, макар че множество такива ще бъдат използвани и демонстрирани. По-скоро ще се учим да откриваме къде са ресурсите на човека и как да му помогнем да се свърже и да ползва това, което вече притежава. Основният ни интерес ще бъде как да откликваме на нуждите на Същността на клиента и как да обхождаме (но и да уважаваме) защитите на личността, за да докоснем директно повика на сърцето.

Този кратък курс е отворен за терапевти и фасилитатори от всякакви направления и модалности; за хора, които искат да разширят своите умения в работата си с клиенти.

В работния процес ще има възможност и за разглеждане на специфични и трудни казуси от практиката, за супервизия на случаи; ще има и не малко примери от личната практика на водещия.

Възможни допълнителни работни теми, както и множество други (според интереса на участниците)
- Как да работим от място на свързаност със своите ресурси, от пространство на креативност;
- Здравословно и нездравословно свързване между терапевт и клиент;
- Ритъм на работната сесия; работни фази; баланс между „правене” (активност) и „неправене” (интеграция);
- Избягване на зависимостта;
- Работа с проекции и преноси.

Цени за настаняване в "Уелнес Хотел България - Банско” към настоящия момент:
• двойна стая – 47 лева;
• единична стая – 65 лева;
Включва нощувка, три хранения на блок маса на ден и ползване на спа центъра и басейна.

Пакетна цена:
"Интимност и Партньорство" и "Лечебният Дух" - 660/620* евро (* цена при внесен депозит за участие до 13-ти ноември)


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 30 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

28 ноември - 6 декември 2020

Къде:

гр. Банско

Уелнес хотел България гр. Банско, ул. Христо Матов 2-4

Колко:

450/420* * евро

* * цена при внесен депозит за участие до 13-ти ноември

За информация:

Боряна Пеева
balipieva@gmail.com
0898 696963

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
0899134162

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979