ДИНАМИКИ НА ЛЮБОВТА Пети обучителен курс по метода Семейни Констелации Октомври 2020 - юни 2023

с Румен Янкулов

ЧАСТ 1 – Рамка и практически параметри на Обучението

Структура на Тренинга:

Това е петият пореден обучителен курс по Метода, след тези, стартирали през 2012та, 2014та, 2016та и 2018та година.

Този тренинг, както и предишните, ще се състои от дванадесет модула, всеки с продължителност пет пълни дни, в рамките на 32 месеца.

Основен водещ на Тренинга ще бъде Румен Янкулов, като отделни модули, както във всеки от предшестващите тренинги, ще се водят от Багат Зайлхофер, Свагито Лийбермайстер и Тарика Глубин. Възможно е включването на още един водещ - Шавасти - Джон Пейн.

Дванадесетте модула на Обучението включват теоретична секция (методология), лична работа, личен констелационен процес, процес - анализ, практика под супервизия (под ръководството на обучител).

В началните модули, водещите тенденции в работата ни ще са към навлизане в принципните постановки, придобиване на разбиране за законите на семейната система, запознаване с ключовите инструменти на работа, наблюдаване и участие в работни сесии, водени от обучителите, както и много личен процес. С времето и напредването през модулите, работата ще се придвижва все повече към процес - анализа и констелационната практика.

Освен включените в редовните модули часове, от участниците в Обучението ще се очаква да преминат през минимум 60 часа практика в работна група (интервизия), както и да имат минимум 100 часа участие (извън модулите на Тренинга) в терапевтични групи по метода в рамките на цялото обучение (32 месеца).

Датите на началните два модула, водени от Румен Янкулов, са:
- 10ти - 14ти октомври 2020г. и
- 16ти - 20ти януари 2020г.

Първият модул на Тренинга има отворен статут. Участието в него не предполага ангажимент към следващите стъпки на обучението. След втория модул групата ще бъде вече затворена и няма да приема нови участници. Датите на следващите модули ще бъдат уточнени по време на втория модул на Тренинга и ще бъдат в максимална степен съобразени с удобството на участниците.

Мястото, където ще стартира тренинга, е „Терра Комплекс”, близо до Разлог и Банско. Хотелът предлага отлични условия за работа и отдих и вече 8 години подред правим там почти всичките си резидентни събития.

Цена на обучението (без включени ангажименти към хотела):
• всеки модул с водещ Румен Янкулов - 100 лева/ден*;

• модулите, с водещи Багат Зайлхофер и Тарика Глубин - 70 евро/ден.*;

• модулът, воден от Свагито Лийбермайстер - 80 евро/ден.*

* Независимо, че цените са обявени за ден, модулите се заплащат в пълен размер, дори при частично участие.

В някои от модулите процесът изисква присъствие от началото до края и не се допуска частично участие.

Цена на настаняване в „Терра комплекс” към настоящия момент:
• двойна стая – 47 лева;
• единична стая – 62 лева;
Включва нощувка, три хранения на блок маса на ден и ползване на спа центъра и два басейна, външен и вътрешен.

Депозит
В началото на модул 2 всеки участник внася 250 лева депозит, които ще му бъдат възстановени/приспаднати от цената, при заплащането на последния модул от обучението. Депозит не се дължи от участници, които заплащат авансово цялото си обучение или по-голямата част от него.

Отстъпка
При предварително плащане на целия Тренинг или на значима част от него, участниците ползват отстъпка между 10% и 20%. При индивидуално договаряне са възможни и други ценови варианти.

Максимален брой участници в Тренинга - 30.

Заявяване на участие - с лично писмо, след което ще ви бъдат изпратени обратно Формуляр за участие и други материали, които да попълните и върнете на е-мейла.


Румен Янкулов завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и повече от 15 години работи с индивидуална и групова психотерапия. Водил е терапевтични групи в България, Швеция, Словения, Турция и Египет. През 2004 се среща с метода "Семейни Констелации" и тази среща носи много вдъхновение за живота и терапевтичната му работа оттогава. Асистира на Свагито Либермайстер (Германия) в множество тренинги за водещи по метода. Понастоящем включва в своята работа активни Ошо-медитации, Гещалт техники, елементи на Работа с травми, Биоенергетични упражнения, методи на "Обратна връзка". От 2006г. редовно води групи, а от 2012 обучения по Семейни Констелации в София и чужбина.Багат Зайлхофер работи в сферата на консултирането и терапията от 30 години, като основният му фокус са Системните Семейни Констелации, Ериксонова хипноза, НЛП. Личният му контакт и задълбоченото изучаване на религиите на изтока, особено Тибетския будизъм и Зен са затвърдили разбирането му за дълбинната свързаност между нашата психика и измеренията на духа. В продължение на години координира дейността на Ошо Тао медитационнен център в Мюнхен. През 1995 основава Ошо Шангри Ла медитационнен център в Чехия, където живее и работи понастоящем. В България, освен като водещ на терапевтични групи, Багат се явява и гост-обучител в нашия тренинг за водещи по метода Семейни Констелации.Тарика Глубин е магистър по Психология и от 35 години работи с хора (както индивидуално, така и в групи) в Европа, САЩ и Индия. Преди 30 години нейното търсене на себе си я среща с Ошо и чрез връзката си с него работата й се задълбочава и тя открива в нея своето призвание. От 27 години Тарика работи като Ошо-терапевт. Има богат опит в сферите на енкаунтър, първична терапия, интервенции при травма и насилие, бодиуърк, емоционало освобождаване, терапия на двойката. В допълнение към това, тя разработва метода “Transessence”, чийто замисъл е да подпомага процеса на де-идентификация от “личността” и живеене от нашата същност.Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 30 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

10-14 октомври

Къде:

Разлог

Хотел "Терра"
Църнако 19, Бетоловото, Разлог 2760

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
089 9134162, 088 9948825

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
0899134162