Сатори

Медитативен процес на интензивно осъзнаване с Ганга Кординг

Думата САТОРИ произхожда от японската Зен традиция и означава момент на просветление, който може да бъде описан и като дирекно преживяване на истината отвъд думите, мислите, предразсъдъците, емоциите, обусловеността на миналото и възприетите вярвания. Търсенето на “Кой съм аз?” е старо колкото човечеството и е в основата на всяко човешко съществуване – без значение от пол, образование, професия, социален статус и принадлежност. Всички останали въпроси – такива като “Какво е живот, любов, свобода, истина, релаксация...?” - използвани в процеса, са аспект на тoзи базисeн екзистенциалeн въпрос. Няма интелектуален отговор, който да помогне. Отговорът е екзистенциален. Отговорът сте вие. Нужно е да навлезете с интензивност в това запитване, да изследвате себе си, да се доверите на възприятията си, да преживеете своята истина директно.
Основните техники, чрез които се стига до това, да се преживее „Сатори“, са две: вглеждане в себе си и автентична комуникация. Себевглеждането става с помощта на „Зен - Коан”. Коанът ви води в дъбочината на вашето същество, там където има само "тук и сега". Оставате с отвореност и тази искреност в сърцето си да достигнете до своята същност. В това пътуване навътре срещате множество пластове наслоявания - емоции, мисли, физически усещания, спомени, вярвания, фантазии. Каквото откриете – комуникирате с партньор. Тази комуникация разтоварва ума ви, разширява съзнанието ви, истината релаксира сърцето ви. Отпускане, доверие, усещане за свързаност, отвореност към себе си и другите – те нарастват едновременно със себеизследването ви. В този процес на Интензивно Осъзнаване, древната Зен техника на “изправяне срещу стената в мълчание” е комбинирана със съвременната техника на структурирано общуване “изправяне срещу партньор”. Да отвориш себе си, в присъствието на друг човек, подкрепя интензивността на търсенето на това кой наистина си ти.
Групата е резидентна, провежда се на място, отделено само за участниците и целият процес, извън комуникацията в структурата, е в тишина. Ежедневната програма е много интензивна и изключително структурирана, като включва не по-малко от три активни медитации на ден. Храната е вегетарианска. Осигурен е превод. В процесът ще има участници и асистенти и от други държави. Започваме в 17 часа на 6ти септември, приключваме в 15 часа на 12ти септември.
По време на процеса не се разрешава използването на мобилни телефони и интернет, четенето на книги, слушането на музика, воденето на записки. Предварителен опит с медитация е силно препоръчителен, но не е условие за участие в групата.
!! Във връзка с настоящата пост-извънредна Ковид19 ситуация в страната, от съображения за безопасност и спокойствие на участниците, за включване в събитието е необходимо представяне на място на валиден (до 72ч) отрицателен стандартен PCR тест или групов ( PCR Pool test) за всеки участник!


Ганга е основател и директор на Академията за Осъзнаване и Творческо Изразяване. Тя е старши обучител в тренингите по Интензивно Осъзнаване („Кой е вътре” и „Сатори”). Ганга води групи по Интензивно Осъзнаване из целия свят от 40 години. Има магистърска степен по психология и е работила като изследовател и клиничен психолог с деца и подрастващи. Въпреки че, понастоящем, нейният основен фокус са процесите за Интензивно Осъзнаване, тя също така фасилитира тихи медитации в стила на източните традиции като Випасана, Зазен, Кьол Че. Някои от любимите й хобита са китайска калиграфия, клоунада и градинарство. В своите групи, тя често използва тези творчески подходи като начин да покани себе си и другите да израстват в спонтанността, радостта и свързаността с истината си.


Кога:

6-12 септември

Къде:

гр. Павел Баня

Вила Соня гр. Павел Баня, ул. Първа

Колко:

450 евро
(не включва хотелските услуги в размер на 44 лв./храноден в двойна стая)

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
088 9948825

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
0899134162

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979