Изкуството да бъдеш констелатор - със Свагито Лийбермайстер, 3-6 декември 2018г

Четиридневен курс за обучаващи се в работа с метода Семейни констелации

Художникът рисува, най-често върху платно. Констелаторът също рисува - в сърцето на клиента си. Рисува любовта на душата, рисува музиката на разширението, рисува това, което лекува. Работата на констелатора не е да поправя и не е да спасява. Тя е да отваря пространство, да обича забравените, да напомня за достойнството, да дарява криле и, също, да връща на земята. Да може да чака и също да знае, кога да действа. Констелаторът дава сила, като дава истина, зове за отговорност. Работата на констелатора е да знае, че не знае и при все това служи перфектно на живота. Констелаторът гледа с очите на сърцето и слуша с неговите уши. Тогава всеки жест докосва и тежи на мястото си, всяка дума отваря врата. ***

Курсът е предназначен само за хора, които са в процес на обучение по метода Семейни констелации или завършили вече обучението си. Работният процес включва демонстрации и упражнения, супервизия на случаи, обсъждане на казуси, нови насоки за работа, водени и активни медитации, отворено пространство за въпроси.


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 30 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

3-6 декември

Къде:

София

Център за Цялостна Трансформация Мандала
бул. Мария Луиза 58

Колко:

360 евро

Необходимо е предварително записване.

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
089 9134162, 088 9948825

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
(по телефона след 7ми март)
0879803377