Лечебният Дух със Свагито Лийбермайстер, 7-9 декември 2018г

Тридневен обучителен практически семинар за хора, работещи с хора

Това събитие е предназначено най-вече за хора от помагащите професии - терапевти, консултанти, психолози, лекари, социални работници или такива, които се обучават в тези направления и основните въпроси, върху които е фокусирана работата са – „Какво значи да си от помощ?”, „Какво помага наистина?” и „Как се случва помощта?”

Тези дни са въведение в духовните измерения на лекуването, където лечението се случва чрез любов. Тъй като разбирането ни за любовта е твърде ограничено, когато работим с хора, често не ни е ясно какво точно означава „любяща подкрепа“. Подходът ни в тази група няма да бъде фокусиран върху усвояване на техники, макар че такива ще бъдат използвани. По-скоро ще се учим да виждаме къде са ресурсите на човека и как да му помогнем да открие и да се ползва от това, което вече притежава. Интересът ни ще бъде как да откликваме на нуждите на „вътрешното същество“ на клиента и как да заобикаляме защитите на егото, за да достигнем директно до сърцето.

Този кратък курс е отворен за терапевти от всякакви направления, които искат да разширят своите умения в работата си с клиенти. В работния процес ще има възможност и за разглеждане на специфични и трудни казуси от практиката, за супервизия на случаи.

Възможни допълнителни работни теми (според интереса на участниците):
- как да работим от място на свързаност със своите ресурси, от пространство на креативност;
- здравословно и нездравословно свързване между терапевт и клиент;
- ритъм на работната сесия; баланс между „правене” и „неправене” (почиване в себе си);
- избягване на зависимостта
- работа с преноси.


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 30 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

7-9 декември

Къде:

София

Център за Цялостна Трансформация Мандала
бул. Мария Луиза 58

Колко:

270 евро

Необходимо е предварително записване.

За информация:

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
089 9134162, 088 9948825

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979

Тотка Христова
(Дева Амина)
aminatotka@gmail.com
(по телефона след 7ми март)
0879803377