Мийра – Да празнуваш живота

Вечерно събитие със Свагито Лийбермайстер

В това събитие Свагито ще представи работата, живота и изкуството на Мийра Хашимото, която скоро напусна тялото си, но остави след себе си за нас огромен дар, който всички ние можем да споделим.

Ошо лично избра много от нейните картини за илюстрации на книгите си и я насочи да води арт-групи и обучения, което тя правеше в продължение на 40 години. Мийра наистина разбраше, въплащаваше и практикуваше същността на учението на Ошо, и беше способна да предаде неговото послание на радост, любов и творчество на другите по един уникален начин, на който малцина са способни.
Тя промени живота на мнозина и помогна на хората да открият собствения си творчески потенциал и любов към живота и медитацията. Нейната работа ще продължи да вдъхновява другите чрез картините й, ДВД-та, книгите и чрез курсове в същия дух, които нейните студенти предлагат.

По време на събитието ще се докоснете до нейната работа, ще бъдат представени някои от нейните картини и сборен диск.

Мийра обичаше едно цвете, което расте навсякъде в Индия и което тя с наслада рисуваше. Обичаше да обяснява, че това цвете се подготвя цяла година, за да разцъфне за един единствен ден.


Разбирайки, че този живот е дар, ти стъпваш в смъртта с любопитно сърце. Защото когато си живял живота си тотално и наситено, и със страст, можеш да си отидеш толкова спокойно и със смях. (Мийра)

Любовта и живота са синоними. Ако обичаш, ти живееш. Ако обичаш и живееш, ставаш способен да умреш. (Ошо)


Свагито Лийбермайстер завършва психология в Мюнхен, Германия, и работи като терапевт от повече от 30 години. Специализира в широк спектър хуманистични и телесно-ориентирани терапии. От 1981 г. е с Ошо. От 1990 г. Свагито обучава терапевти - предимно в Неорайхианска терапия (Ошо Пулсация), Семейни констелации, Психичен масаж, Ребалансинг, терапия и консултиране на двойката и т.н. Свагито се обучава в метода “Семейни констелации” при неговия създател Берт Хелингер и понастоящем преподава този метод, съчетавайки го с медитация. Основната идея е, че всеки терапевтичен подход помага за релаксацията на ума и по този начин се превръща в стъпка към навлизане в по-дълбока медитация. Автор е на 2 книги, издадени и на български език - Корените на Любовта и Дзен Консултиране.


Кога:

18.30 ч.

Къде:

София

Център за Цялостна Трансформация Мандала
бул. Мария Луиза 58

Колко:

Вход свободен

За информация:

Светлана Ленева
suleneva@yahoo.com
087 8488979

Румен Янкулов
(Ананд Румен)
rumen@familyconstellations.bg
089 9134162, 088 9948825